dec
21

Nizzai hagymás pizza

| Szerző: marcsi72 | 12:00 am

nizzai_hagymas_pizza.jpg

Tészta: 30 dkg finomliszt, 1 dl langyos tej, 1 kk cukor, 7 g szárított élesztő, 1/2 dl étolaj, 1 csipet só

Feltét: 1 kg vöröshagyma, 1 dl olíva olaj (extra szűz), 2 kk kakukkfű, 1 doboz füstölt hal, 20 db fekete olívabogyó, 1 csipet só, 2 kk rozmaring

A hagymát tetszőlegesen felaprítjuk, majd az olajon megdinszteljük. Akkor jó, ha arany színűre karamellizálódik. Végül leszűrjük róla a felesleges olajos levet.

Felfuttatjuk az élesztőt a cukros tejben. A sót elkeverjük a liszttel, hozzáadjuk az élesztőt és az olajat és fél órát kelesztjük. Kinyújtuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és még fél órát kelesztjük. Rákenjük a hagyma masszát, úgy hogy a szélén kb. egy ujjnyi szabadon maradjon. A halat darabokra törjük villával, a hagymára tesszük. Megszórjuk a kakukkfűvel és rozmaringgal,  rátesszük a félbe vágott olívabogyókat és 200 °C-os sütőben készre sütjük.

Először csak fél kg hagymával mertem kipróbálni, de legközelebb 1 kilót teszek rá.

Recept: http://manninger.hu/pissaladiere-nizzai-hagymas-szardellas-pizza/

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr728101278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása