Tészta: 30 dkg finomliszt, 1 dl langyos tej, 1 kk cukor, 7 g szárított élesztő, 1/2 dl étolaj, 1 csipet só
- Feltét: 1 kg vöröshagyma, 1 dl olíva olaj (extra szűz), 2 kk kakukkfű, 1 doboz füstölt hal, 20 db fekete olívabogyó, 1 csipet só, 2 kk rozmaring
A hagymát tetszőlegesen felaprítjuk, majd az olajon megdinszteljük. Akkor jó, ha arany színűre karamellizálódik. Végül leszűrjük róla a felesleges olajos levet.
Felfuttatjuk az élesztőt a cukros tejben. A sót elkeverjük a liszttel, hozzáadjuk az élesztőt és az olajat és fél órát kelesztjük. Kinyújtuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és még fél órát kelesztjük. Rákenjük a hagyma masszát, úgy hogy a szélén kb. egy ujjnyi szabadon maradjon. A halat darabokra törjük villával, a hagymára tesszük. Megszórjuk a kakukkfűvel és rozmaringgal, rátesszük a félbe vágott olívabogyókat és 200 °C-os sütőben készre sütjük.
Először csak fél kg hagymával mertem kipróbálni, de legközelebb 1 kilót teszek rá.
Recept: http://manninger.hu/pissaladiere-nizzai-hagymas-szardellas-pizza/