dec
14

Meggyes lepény puncskrémmel

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

megmentett_meggyes.jpgMeggyes lepényt akartam sütni egy szülinapra, de nem verődött fel a tojásfehérje, aztán nem süllyedt be a meggy a tésztába, stb. Végül arra gondoltam, csinálok krémet a tetejére, talán úgy ehető lesz (az lett).

A tészta receptet lásd itt, a krém egy barátunk apukájától van, aki isteni citromtortát és szendvicskrémeket tud csinálni (legalábbis ezeket kóstoltuk eddig), így arra gondoltam, hogy kipróbálok (minél több) receptet a gyűjteményéből.

Puncskrém:

Hozzávalók: 15 dkg cukor, 5 dl (zsíros) tej, 1 puncs pudingpor (főzős), 1 csipet só, 1 kk vaníliás cukor, 3 dkg vaj, 3 tojás sárgája

A vajat szobahőmérsékleten hagyjuk megpuhulni. A tej 3/4 részét feltesszük forrni. A maradék tej + pudingpor + tojássárga → elkeverni, egy sűrű tojásos pépet kapunk. A tojásos pépre öntöm a tejet és együtt tovább sűrítem, a cukrot akkor adom hozzá, amikor majdnem kész, nehogy lekapja. Amikor megfőtt a „pudingunk” akkor még melegen hozzá adom a vaj 1/3 részét erre amiatt van szükség, hogy ne bőrösödjön meg. Kihűtjük, ez fontos! Mert ha melegen adjuk a vajhoz akkor a vaj átveszi a meleget és megolvad. A vajhoz hozzáadom a kihűlt pudingot és robotgéppel habosra keverem, majd a tésztára öntöm és hűvös helyen hagyom megszilárdulni.

A krém receptje: http://manninger.hu/arany-krem-alap/

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr678082842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása