nov
9

tarolo1.jpgA tárolót előbb kívülről újítottuk fel (azaz lecseréltük a lambériát), majd szigeteltük. Azért van erre szükség, hogy télen-nyáron hűvös, de fagymentes legyen és itt tudjuk tartani a befőtteket, kolbászt, borokat. Az ajtó felőli részen tartjuk a szerszámok egy részét is, plusz van benne egy satupad, kisebb munkákhoz, pl a székek javításához. A befőttek polcai elé teszünk majd egy fólia függönyt, hogy védje a portól, amikor Miki ott dolgozik majd.

A falakat és a plafont üveggyapottal szigeteltük, amire mindenféle maradék lapokat tettünk borításnak. Először a konyhából felszedett régi laminált padlót használtuk fel, ez látszik a lenti képen, amint Miki szögbelövővel rögzíti őket. Az üveggyapot miatt védőmaszkot kellett viselni.

Miután elfogyott a padlólap, jöttek a régi polcok, egy barátunktól kapott vékony rétegelt lemez lapok és a többi padlólap. Úgy nézett ki, mint egy patchwork... Mivel a legsötétebb lapok pont a tervezett munkapad elé/fölé kerültek, a tároló ajtó felőli részét lefestettük fehérre.

Három lámpa van benn, egy neon a befőttek részén, egy a plafonon, egy másik neon cső pedig a munkapad fölött. A téli fűtést / nyári hűtést egy termosztátos villanyradiátor adja. 

Eredetileg kőlapok voltak a padlón, felszedtük őket. Homokot és hungarocell lapokat tettünk le, majd újabb réteg homokot és rá a követ.

Az ajtón szintén hungarocell szigetelés van. Mivel nem volt elég nagy furnér lapunk a hungarocell fölé, háromból készült. Erős ragasztószalaggal rögzítettük őket, majd keresztléceket szögeltünk fel, enélkül kipúposodna.

A befőttek/borok polcát maradék fából, rétegelt lemezből és régi polcokból csináltuk. A kolbászok és szalonnák seprűnyélen lógnak, azok tartói szintén rétegelt lemezből készültek. A szerszámok egy része két régi szekrényben van, a többi polcon. A csavaroknak vettünk egy rendszerezőt és méret szerint válogatva pakoltunk bele, amíg meg nem untuk :-)

tarolo2.jpg

tarolo3.jpg

tarolo_4.jpg

tarolo_1.jpg

tarolo_2.jpg

tarolo_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr617732316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása