Az előző csokifagyi recepttől abban különbözik, hogy több benne a csoki és ezért finomabb :-)
Hozzávalók: 10 dkg cukor, 5 dl (zsíros) tej, 2 dl habtejszín, 30 dkg fehércsoki, 1 csipet só, 1 kiskanál vaníliás cukor, 1 kiskanál gyömbérpor
A csokit kockákra törjük, belekeverjük a többi hozzávalót és kevergetve forrásig melegítjük, amíg a csoki felolvad. Levesszük a tűzről, merülőmixerrel simára keverjük. Szobahőmérsékleten hagyjuk lehűlni, majd mixerrel újra simára keverjük. Hűtőben tartjuk legalább 3 órán át és a fagyigépben elkészítjük.
Recept innen (kis változtatással): Peggy Fallon: Ice cream and frozen desserts, DK
Tejcsokiból hasonlóan készül, de kihagyjuk a gyömbért.