jún
22

Citromfű fagyi

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

citromfu_fagyi_1.jpgEgy barátunktól kaptunk egy cserép citromfüvet, ami már hetek óta várta, hogy legyen belőle valami. Ez a recept egyszerűnek és elég abszurdnak tűnt ahhoz, hogy kipróbáljam. Langyosan még elég fura volt az íze, de készen (azaz fagyasztva) finom és különleges.

Hozzávalók: 6 dl tejföl (creme fraiche), 3 dl zsíros tej, 2 dl cukor, 1.5 tő citromfű, 1/2 kk vaníliaaroma, 1 csipet só

Összevágjuk a citromfüvet, a cukorral és a tejjel melegedni tesszük, míg a cukor feloldódik (csak gyöngyözzön, ne forrjon), kevergetés közben a citromfüvet próbáljuk összetörni/összenyomni, hogy kijöjjön a íze. Félretesszük hűlni pár órára. Simára keverjük a tejfölt, vaníliaaromát és a sót, majd szűrőt át beleöntjük a citromfüves tejet, a fakanállal kipréseljük a citromfű levét. Hűtőben tartjuk legalább 3 órán át és a fagyigépben elkészítjük.

Recept innen (kis változtatással): Lemon Balm Creme Fraiche Ice Cream

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr967488998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása