máj
25

Ribizlis túrófelfújt

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

ribizlis_turofelfujt.jpgHozzávalók:
30 dkg tehéntúró (maitorahka), 1 csomag vaníliás cukor, 18 dkg cukor, 3 db tojás, 1 citrom reszelt héja, 12 dkg finomliszt, 1 üveg (3 dl) ribizlidzsem, 1 ek vaj (a forma kikenéséhez), 1 ek zsemlemorzsa
A túrót 8 dkg cukorral, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával simára keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a túrós masszát. Rászitáljuk a lisztet, és azt is óvatosan beleforgatjuk. A formákat vajjal kikenjük, zsemlemorzsával megszórjuk, majd kétharmadig megtöltjük őket a masszával, és a tetejére teszünk a ribizlidzsemből.

190 fokra előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük a felfújtakat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr37469202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása