máj
11

Sárgabarackos-banános süti

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

sargabarackos_bananos_suti.jpgHozzávalók:

12.5 dkg vaj, 25 dkg cukor, egy csipet só, 1 felvert tojás, 3 érett banán, 28 dkg liszt, 1 kk sütőpor, 1 kk szódabikarbóna, 1 kk őrölt kardamom, 1/2 kk őrölt szerencsendió, 1/2 kk őrölt fahéj, 1/2 kk őrölt szegfűszeg, 1/2 kk őrölt gyömbér, 1.25 dl tej, 15.5 dkg aszalt sárgabarack, 9 dkg dió

Feldaraboljuk a barackot, durvára vágjuk a diót. A banánt villával összetörjük. A vajat felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot és simára keverjük. Belekeverjük a felvert tojást, majd a banánt és a tejet. A lisztet összekeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, sóval, fűszerekkel és a többihez keverjük. Belekeverjük a barackot és a diót. 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt formában (kb 11x25 cm) sütjük kb 1 1/4 órát (tűpróbáig). A formában hagyjuk kihűlni.
Eredeti recept innen: The complete book of home baking, J.B.Fairflex Press Pty Limited, "Apricot Banana Loaf" 

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr927352572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása