ápr
20

Levendula fagyi

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

levendulafagyi.jpgHozzávalók: 9 dl zsíros tej, 35 dkg cukor, 2 ek szárított levendula, 1 csipet só, 1 ek citromlé

A levendulát megdaráljuk kávédarálóban. A cukrot, sót és a tejet összekeverjük, hozzászitáljuk a levendulát. Addig melegítjük, amíg a cukor feloldódik, de még nem forr.

Szobahőmérsékleten hagyjuk lehűlni, hozzáadjuk a citromlevet, majd hűtőben tartjuk legalább 3 órán át és a fagyigépben elkészítjük.

Recept innen (kis változtatással): Peggy Fallon: Ice cream and frozen desserts, DK

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr217346772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása