Hozzávalók:
1/4 kg méz, 1/2 kg liszt, 12 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 tojás és 2 tojás sárgája, 1 kk szódabikarbóna, 1 kk fahéj, 1 kk őrölt szegfűszeg
A mézet felmelegítjük, feloldjuk benne a vajat. A lisztet, fűszereket, cukrot és szódabikarbónát összekeverjük, a mézhez adjuk a tojásokkal együtt és összegyúrjuk. 5 percet a hűtőben pihentetjük. 1/2 cm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk. A képen látható harang tésztáját cserépből készült, belisztezett mézeskalácsformába nyomkodtam. 170 fokra előmelegítjük a sütöt és sütőpapírral bélelt tepsiben 12 percig sütjük a kalácsokat.
Kihűlés után tubusos cukormázzal díszítettem egy részüket, a mázba cukorból készült gyönyöket és hópelyheket ragasztottam. (Ez a máz annyira kemény, hogy nem lehet vele szép vonalakat húzni.)
Recept innen: "Adventi sütemények, nagymama mézespuszedlije"