jan
5

Mézeskalács

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

mezeskalacs.jpgHozzávalók:

1/4 kg méz, 1/2 kg liszt, 12 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 tojás és 2 tojás sárgája, 1 kk szódabikarbóna, 1 kk fahéj, 1 kk őrölt szegfűszeg

A mézet felmelegítjük, feloldjuk benne a vajat. A lisztet, fűszereket, cukrot és szódabikarbónát összekeverjük, a mézhez adjuk a tojásokkal együtt és összegyúrjuk. 5 percet a hűtőben pihentetjük. 1/2 cm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk. A képen látható harang tésztáját cserépből készült, belisztezett mézeskalácsformába nyomkodtam. 170 fokra előmelegítjük a sütöt és sütőpapírral bélelt tepsiben 12 percig sütjük a kalácsokat.

Kihűlés után tubusos cukormázzal díszítettem egy részüket, a mázba cukorból készült gyönyöket és hópelyheket ragasztottam. (Ez a máz annyira kemény, hogy nem lehet vele szép vonalakat húzni.)

Recept innen: "Adventi sütemények, nagymama mézespuszedlije"

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr57009077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása