dec
29

Almabor

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

almabor_1.jpgA szeptemberben kapott almából almalevet csináltunk. A gyümölcscentrifuga másik oldalán kijött pépet sajnáltuk kidobni, ezért lett belőle almabor.

Hozzávalók: 3 kg alma, 3 kg cukor, 15 l víz, 2 kiskanál borélesztő

Elkészítése: Az almapépet 20 l-es műanyag kannába öntjük, hozzáadjuk a langyos vízben feloldott cukrot és borélesztőt. A kanna másik végére kotyogót teszünk (ha ott nincs nyílás, fúrunk egyet), bele vizet és szobahőmérsékleten tartjuk 1 hónapig, míg kiforr. Lefejtjük üvegekbe szűrőruhán át és hagyjuk letisztulni 1 hónapig hűvös helyen. Ezután átfejtjük majd újra tisztulni hagyjuk 1 hónapig, összesen 4-szer fejtjük át.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr176702477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása