nov
17

Feketeribizli bor

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

feketeribizli_bor.jpg

feketeribizli bor_1.jpgA szörp maradékából készült, sajnáltuk kidobni a gyümölcscentrifugából kijött pépet, mert isteni illata volt.

Hozzávalók:

5 kg ribizli, 5 kg cukor, 1 cs borélesztő

A ribizlipéphez adjuk a cukrot és a borélesztőt. Nagy edénybe öntjük, kotyogóval ledugaszoljuk, és az edényt langyos helyre állítjuk. Két-három hét múlva (amikor a forrás abbamarad) tiszta demizsonba átfejtjük és tisztulni hagyjuk 1 hónapig hűvös helyen. Ezután átfejtjük majd újra tisztulni hagyjuk 1 hónapig, összesen 4-szer fejtjük át. Legvégül amikor teljesen letisztult a borunk, óvatosan lefejtjük és palackozzuk.
Eredeti recept: Feketeribizli bor

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr716654745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása