nov
3

Ribizlilekváros linzer

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

ribizlilekvaros linzer_1.jpgHozzávalók:

1 kg liszt, 1 kk sütőpor, csipet só, 30 dkg vaj, 40 dkg porcukor, 1 kk vaníliás cukor, 4 tojás, pirosribizli dzsem

A lisztet összekeverjük a sütőporral és sóval. Összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a felvert tojásokat, összegyúrjuk. 1 órát pihentetjük. Lisztezett deszkán vagy konyhapulton kb 4 mm vékonyra nyújtjuk, nagy kerek szaggatóval kiszaggatjuk, minden második keksz közepét kis kerek formával kiszúrjuk és 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben kb 15 percet (halvány sárgára) sütjük. Ha kihűltek, egy teli és egy lukas kekszet ribizlidzsemmel összeragasztunk. Másnapra megpuhul és még finomabb lesz. A tetejét porcukorral megszórhatjuk.
Eredeti recept: Horváth Ilona: Szakácskönyv, Vince Kiadó, 1998. (Keksz teához)

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr176817589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása