okt
20

Bazsalikom pesto

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

bazsalikom pesto.jpgAz erkélyen termett bazsalikom két erkélyládában, 4-4 fali és csüngő tartóban. A nagy leveleket rendszeresen leszedtem, most a hideg beálltával pedig "learattam" az összeset. Mivel a fagyasztó tele van, üvegben tettem el őket, lehetőleg egy üvegben egy adagot, azért nincs tele ez az üveg sem.

Hozzávalók: 2 nagy tál bazsalikom, 18 dkg fenyőmag, 5-6 gerezd fokhagyma, 3-4 dl olívaolaj, 1 kiskanál só, kevés bors

A bazsalikomot kicsit összevágjuk, mély tálba tesszük, ráöntjük a fenyőmagot, az összenyomott fokhagymát és 2 dl olívaolajat. Merülőmixerrel (és türelemmel) egyenletes péppé keverjük. Azért kell előtte összevágni a bazsalikomot és az összes többit a tetejére tenni, mert így könnyebben összekeveredik. A fenyőmagot le lehet darálni előtte, ha teljesen sima szószt szeretnénk.

A kis (2-3 dl-s), tiszta üvegekbe egy-egy csipet nátrium-benzoátot teszünk, forrásban levő vízzel félig felöntjük és lezárva jól összerázzuk. A vizet kiöntjük, beleteszünk egy adag pestot. A tetejére olívaolajat öntünk, hogy elzárja a levegőt a pestotól. Hideg helyen tartjuk.

Most nem mértem semmit hozzá, csak szemre adagoltam a hozzávalókat, nagyjából e recept szerint: http://www.femina.hu/recept/pesto.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr36733317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása