okt
13

Feketeribizli szörp

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

feketeribizli szorp.jpgHozzávalók:

5 kg ribizli, kb 3 kg cukor, 2 kk nátrium-benzoát, 3 kk borkősav

Gyümölcscentrifugában kipréseljük a ribizli levét. Hozzátesszük a cukrot, a borkősavat és a nátrium-benzoátot, jól elkeverjük.
Az elmosott üvegekbe egy csipet tartósítószert teszünk és forrásban levő vízzel félig öntjük. Lezárva alaposan felrázzuk, majd kiöntjük a vizet. A szörpöt az üvegekbe merjük/öntjük úgy, hogy teljesen tele legyenek, lezárjuk.
Kidunsztoljuk: egy nagy edénybe rakjuk az üvegeket, pár ujjnyi vizet öntünk alá és gyöngyözésig melegítjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
A címkéket Miki készítette.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr266654731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása