sze
22

Zöldbab eltevés

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

zoldbab.jpgHozzávalók:

3 kg zöldbab, só, citromsav, nátrium-benzoát
A babot megtisztítjuk, pár centis darabokra vágjuk. 3 liter forrásban levő vízbe tesszük, hozzáadunk 2 evőkanál sót és 2-3 percig forraljuk. Beleteszünk 1/2 kiskanálnyi citromsavat.
Az elmosott üvegekbe egy csipet tartósítószert teszünk és forrásban levő vízzel félig öntjük. Lezárva alaposan felrázzuk, majd kiöntjük a vizet. A zöldbabot szorosan az üvegekbe tesszük és ráöntjük a főzővizet úgy, hogy teljesen tele legyenek. A tetejére késhegynyi nátrium-benzoátot teszünk, lezárjuk és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni 2 napig.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr1006692247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása