jan
17

Kókusszal töltött keksz

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

kokusszal toltott keksz.jpgHozzávalók:

Töltelék
1 dl tejszín, 7 dkg kókuszreszelék, 2 ek cukor
Keksz
10 dkg puha vaj, 5 ek méz, 3 ek Nesquick kakó, 1 csapott ek holland kakaópor, 1/2 kk szódabikarbóna, 20 dkg liszt
 
A töltelékkel kezdjük. A tejszínt lassú tűzön felforraljuk. Amikor elkezd forrni, adjuk hozzá a cukrot, majd keverjük bele a kókuszreszeléket. Apránként adjuk hozzá, és keverjük, amíg szépen össze nem áll. Ha kész, tegyük félre hűlni.
A kekszhez a puha vajat elkeverjük a mézzel, a kakaóporral, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát és a lisztet. Hűvös helyen pihentessük 1-2 órát. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Amíg melegszik, Nyújtsuk ki a tésztát lisztezett deszkán és szaggassunk korongokat belőle. Minden másodikra tegyünk egy kis kókusztölteléket, tegyünk rá egy másik korongot és vizes ujjal nyomkodjuk össze a töltelék körül a 2 réteg tésztát. Ha kész, mehet a sütőbe, 12-13 perc alatt süssük készre.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr775708074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása