jan
4

Pesztós tekercs

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

pesztos csiga.jpgHozzávalók:

25 dkg liszt, 1 kk sütőpor, 4,5 dkg vaj, 1 tojás enyhén felverve, 1,85 dl tej, 6 dkg reszelt cheddar sajt, egy csipet só
 
Pesztó töltelék:
9 dkg friss bazsalikom, 3 gerezd szétnyomott fokhagyma, 3 ek pirított fenyőmag, 3 ek olívaolaj, 3 ek reszelt parmezán sajt, frisselt reszelt feketebors

A töltelékhez az olajat, a bazsalikomot, fokhagymát és fenyőmagot turmixgépben simára keverjük. Egy kisebb edénybe tesszük, hozzákeverjük a sajtot és a borsot.
A tésztához összekeverjük a lisztet, sót és sütőport, belemorzsoljuk a vajat. A tojást és 1,45 dl tejet hozzáadva lágy tésztává gyúrjuk, a maradék tejet hozzáadva, ha szükséges. Lisztezett deszkán 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk, rákenjük a tölteléket és felcsavarjuk. 2 cm vastag szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 22 fokra előmelegített sütőben sütjük 15-20 percig, amíg átsül.

Recept innen: The complete book of home baking, J.B.Fairflex Press Pty Limited, "Pesto pinwheels"

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr575687231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása