Hozzávalók:
A lisztet, a porcukrot, a csipet sót, és a vaníliás cukrot összekeverjük. A szobahőmérsékletű vajjal alaposan összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a vanília aromát (ami természetesen elhagyható, ha rendes vaníliával dolgozunk), a sütőport és a 2 tojás sárgáját. Szépen összedolgozzuk, ha nem áll össze a tészta, egy kevés vízzel segíthetünk ezen, de csínján bánjunk vele! Ha összeállt egy nagy gombóccá, fóliába csomagoljuk, és legalább fél órára hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tésztát kb. 1 cm vastagra nyújtjuk és linzer kiszúróval kiszaggatjuk a kekszeket és 10-15 perc alatt szép világosra sütjük. Ha kihűlt, az alját olvasztott étcsokoládéba mártjuk, majd sütőpapírra rakosgatjuk, és hűvösre tesszük (hűtő). Ha a csokoládé visszadermedt, le tudjuk szedni a sütőpapírról. Mivel Miki nem szereti az étcsokit, a karikák egy részét lekvárral, párat pedig Nutellával töltöttem.