jan
1

Vaníliás karika

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

vanilias karika.jpgHozzávalók:

35 dkg liszt, 5 dkg kukoricaliszt (ennek hiányában 40 dkg liszttel számoljunk), 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, csipet só, 1 tk vanília aroma, 2 tojás sárgája, 1 tk sütőpor, és ha nem áll össze a tészta, akkor pár csepp víz, az aljára étcsokoládé

A lisztet, a porcukrot, a csipet sót, és a vaníliás cukrot összekeverjük. A szobahőmérsékletű vajjal alaposan összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a vanília aromát (ami természetesen elhagyható, ha rendes vaníliával dolgozunk), a sütőport és a 2 tojás sárgáját. Szépen összedolgozzuk, ha nem áll össze a tészta, egy kevés vízzel segíthetünk ezen, de csínján bánjunk vele! Ha összeállt egy nagy gombóccá, fóliába csomagoljuk, és legalább fél órára hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tésztát kb. 1 cm vastagra nyújtjuk és linzer kiszúróval kiszaggatjuk a kekszeket és 10-15 perc alatt szép világosra sütjük. Ha kihűlt, az alját olvasztott étcsokoládéba mártjuk, majd sütőpapírra rakosgatjuk, és hűvösre tesszük (hűtő). Ha a csokoládé visszadermedt, le tudjuk szedni a sütőpapírról. Mivel Miki nem szereti az étcsokit, a karikák egy részét lekvárral, párat pedig Nutellával töltöttem.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr655708072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása