sze
2

Kókuszos zabkeksz csokival

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 9:01 am

zabpelyhes_kokuszos keksz.jpgHozzávalók:

  • 60 ml olaj, 25 dkg apró szemű zabpehely, 10 dkg kókuszreszelék, 10 dkg méz, 2 dl víz, 2 evőkanál Graham-liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál vaníliáscukor, 20-25 dkg csokoládé

Elkészítés: 2-3 literes, vastag aljú fazékba öntjük az olajat, és állandóan kevergetve addig pirítjuk rajta a zabpelyhet és a kókuszreszeléket, amíg halványbarna, illatos nem lesz. A tűzről levéve fakanállal összedolgozzuk a mézzel, a vízzel, a sütőporral vegyített liszttel és a vaníliás cukorral. Féldiónyi gombócokat gömbölyítünk a masszából, majd a két tenyerünk között kilapítjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. Kerülhetnek közel egymáshoz, mert sütéskor nem nőnek meg jelentősen. 170 fokra melegített sütőben 15-20 percig sütjük. Akkor van készen, amikor láthatóan pirulni kezd a széle. A kelleténél tovább tartó sütéstől megkeményedik.

Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét. A kekszek tetejére csurgatunk egy keveset.

Tipp: olajos falú mérőedényből könnyen, maradéktalanul kiönthető a méz, ezért a két hozzávaló kiméréséhez célszerű ugyanazt a poharat használni.

Recept innen: http://www.kifoztuk.hu/receptjeink/item/kokuszos-zabkeksz-csokoladesan

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr135488068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása