júl
8

Kandírozott gyömbér

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 1:12 pm

kandirozott gyomber.jpgHozzávalók: 30 dkg gyömbér, 17 dkg barna cukor, 2 dl víz, cukor a szóráshoz

Elkészítés:

A gyömbért alaposan meghámozom, kis kockákra vágom. Felforralom a vizet, egy csipet sóval együtt beleszórom a gyömbért, 15 percig főzöm, majd leszűröm.

Ezután szirupot készítek: a vizet a cukorral addig főzöm, amíg enyhén besűrűsödik, szálat húz az ujjaim között. Ekkor beleszórom a gyömbérkockákat, majd nagyjából 1 óra alatt opálosra forralom őket. Ha a szirup közben túl sűrű lesz, cukorral és kevés vízzel pótolom. Ha elkészült, lecsöpögtetem a szirupot, a gyömbért sütőpapírral bélelt tepsire borítom és megszórom cukorral. 1-2 nap alatt teljesen kiszárad. Majd kipróbálom a gyömbéres sütibe... A megmaradt sziruphoz mézet öntöttem, süti tetejére, teába jó lesz, de magában is finom.

Recept innen: http://www.origo.hu/tafelspicc/recept/20121203-kandirozott-gyomber.html.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr995395954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása