jún
18

Almás-áfonyás sütemény

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 8:53 am

A jún. 15-i Berecz András előadásra szerettem volna valami gyors, egyszerű süteményt, amihez fel lehet használni az ősszel eltett reszelt almát és az anyukámtól kapott darált földi mandulát. Mivel egy üveg alma (leve nélkül) nem volt elég hozzá, kipótoltam egy kis áfonyával, amit pár nappal előtte kaptunk és maradt belőle egy kicsi. Sajnos elfelejtettem lefotózni, de nem valami dekoratív, viszont nagyon finom.

Hozzávalók:

A tésztához: 80 dkg hámozott, lereszelt alma, 20 dkg kék áfonya, 30 dkg liszt, 35 dkg cukor, 3 egész tojás, 1 púpozott teáskanál fahéj, kevéske citromlé, csipet só, 2 púpozott teáskanál sütőpor, 10 dkg darált egyiptomi földi mandula

A lisztet összekeverjük a sóval, fahéjjal, sütőporral és mandulával. Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a citromlevet. Hozzáadjuk a lisztet, simára keverjük, végül belekeverjük az almát és áfonyát. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és tűpróbáig sütjük 200 fokos sütőben.

Recept innen: http://mindmegette.hu/gyors-almas-dios-sutemeny.recept.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr995366673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása