Miki sütötte, rögtön egy egész tepsivel, nehogy éhen maradjunk...
Hozzávalók:
40 dkg finomliszt, 2.5 dkg élesztő, 1 dl tej, 0,5 dl olaj, 1 tk só, 1 tk cukor, 1 bögre (kb. 2 dl) langyos víz
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, ráöntjük az olajat, a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a sót és annyi vizet, hogy kelt tészta állagú tésztát kapjunk. Ha jól összeállt, -nyugi, ez csak pár perc-letakarjuk és egy fél órán át pihentetjük. Utána kiolajozott tepsibe kézzel belenyomkodjuk. A tésztára házi sűrített paradicsomot, arra sót, borsot, oreganót, sonkaszeleteket, tölcséres rókagombát, (+ a felére még házikolbaszt is), ezekre mozzarella sajtot, majd reszelt (ementáli) sajtot teszünk. 200 fokon 25 percig süjtük.
Alaptészta recept innen: http://www.tutireceptek.hu/pizza-alapteszta-hazilag