nov
12

Kapusznyika

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

 Miki nagymamája gyakran csinált ilyet, most ő csinálta, először, de nem utoljára :-)

kapusznyika.jpgHozzávalók:

1/2 kg liszt, 1 kg fehér káposzta, 3 tojás, 1 csapott teáskanál só, 2 dkg élesztő, 2.5 dl tej (ebből 1 dl az élesztő felfuttatásához kell), bors, pirospaprika, barna cukor

A tetejére:
1 tojás felverve

Elkészítés:
Töltelék: A káposztát megmossuk, kettévágjuk és kivágjuk a torzsáját, hogy ne legyen keserű és kemény. Lereszeljük, kevés zsíron és vízen pároljuk kb 1 órát lefedve, adunk hozzá jó sok sót, borsot, pirospaprikát és kb 2 ek barna cukrot is.

Tészta: A lisztet összegyúrjuk a tojásokkal, a tejjel, a tejben megfuttatott élesztővel, majd 1 órán át kelesztjük. Kis cipókat csinálunk a tésztából, ezeket külön - külön kerekre kinyújtjuk kb. 1/2 cm vastagságúra. A káposztából a kör egyik felére halmozunk egy - egy adagot, a tészta másik felét ráhajtjuk a szélét ujjheggyel lenyomkodjuk (nehogy kitüremkedjen a töltelék).
Tepsire rakjuk, villával megszurkáljuk, felverjük a tojást, és ezzel megkenjük a tésztákat és előmelegített sütőben 20 - 25 perc alatt aranybarnára sütjük a kapusznyikákat.

Recept innen: http://www.tutireceptek.hu/kapusznyika

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr944898287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása