Miki türelmét dicséri...
Hozzávalók: 60 dkg krumpli, 15 dkg liszt, 1 ek búzadara, 2 dkg zsír, 1 tojás, só, 1/2 üveg szilvabefőtt (magvalt), fahéj, zsemlemorzsa
Héjában megfőzzük a krumplit, megpucoljuk, áttörjük. Összegyúrjuk a zsírral, liszttel, grízzel,enyhén felvert tojással és sóval. 1/2 cm vastagra kinyújtjuk, 6x6 cm-s kockákra vágjuk. Minden kocka közepébe teszünk fél szem szilvát, aminek a vágott felére egy kiskanál fahéjas cukrot rakunk. A tészta sarkait összefogva gombócokat formázunk belőle, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.
Recept innen: Horváth Ilona: Szakácskönyv, Vincze kiadó