Most először próbáltam ki ezt a receptet, ízlett mindenkinek. Kevert tészta, félbevágott almák vannak belenyomva, sütés után a tetejére baracklekvárt kellett kenni.
Hozzávalók: 20 dkg finomliszt, 2 tojás, 9 dkg kristálycukor, 12 dkg vaj, 4 alma, 1 dl tej, 1 citrom, 2 ek sárgabaracklekvár, 1 csomag sütőpor, 1 csipet só
A puha vajat habosra keverem a cukorral meg a citrom reszelt héjával. Egyenként hozzáadom a tojásokat, mindegyikkel alaposan kikeverem. A krémbe apránként belekeverem a lisztet, a sütőport, a sót és a tejet. A tésztát kivajazott, kilisztezett, 24 cm átmérőjű formába simítom. Az almákat meghámozom, félbevágom, a domború felüket kockásan beirdalom. Citromlével meglocsolom, és a vágott felükkel lefelé a tésztába nyomkodom. A tortát 170 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig, tűpróbáig sütöm. A baracklekvárt megmelegítem, és a süteményre kenem. Az almatortát melegen tálalom, jól illik hozzá a vaníliasodó.
Recept innen: http://www.videkize.hu/nagymama_almatortaja