sze
20

Eper- vagy málnafagyi

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 11:29 am

Hozzávalók: 14 dkg cukor, 5 dl zsíros tej, 2 dl habtejszín, 20 dkg eper vagy málna, az eperhez narancsaroma vagy frissen facsart narancslé vagy pár csepp keserűmandula-aroma

A tejet, tejszínt és cukrot kevergetve forrásig melegítjük, amíg a cukor feloldódik. Levesszük a tűzről, belekeverjük a villával összetört epret vagy málnát, merülőmixerrel simára keverjük. Ha eperből készül, hozzáadjuk a narancslevet vagy az aromát (enélkül kicsit jellegtelen az íze, nem olyan zamatos, mint a málna).

Szobahőmérsékleten hagyjuk lehűlni, majd hűtőben tartjuk legalább 3 órán át és a fagyigépben elkészítjük.

Fotó sajnos nincs, mindig előbb elfogy, minthogy lefényképezhetném...

Recept innen (kis változtatással): Peggy Fallon: Ice cream and frozen desserts, DK

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr603211115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása