Ez a fajta csokifagyi egyszerűbb, mint az első változat, nem kell hosszan főzögetni.
Hozzávalók: 14 dkg cukor, 5 dl (zsíros) tej, 2 dl habtejszín, 20 dkg csoki (lehet tejcsoki, keserű vagy fehér), 1 csipet só, 1 kiskakál vaníliás cukor, fehércsokihoz 1 kiskanál gyömbérpor, étcsokihoz 1 kiskanál csilipor + 1/2 kiskanál fahéj
A tejet, tejszínt, cukrot és vaníliás cukrot kevergetve forrásig melegítjük, amíg a cukor feloldódik. Levesszük a tűzről, belekeverjük a kockákra tört csokit (és a fűszereket). Ha felolvadt a csoki, merülőmixerrel simára keverjük. Szobahőmérsékleten hagyjuk lehűlni, majd hűtőben tartjuk legalább 3 órán át és a fagyigépben elkészítjük.
Recept innen (kis változtatással): Peggy Fallon: Ice cream and frozen desserts, DK