aug
3

Eperdzsem

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

Hozzávalók:

2 kg kicsumázott eper, 1 kg pektines cukor ('hillosokeri'), 1 dl víz

Az epret és a vizet fazékba tesszük, addig melegítjük, amíg gőzölögni kezd. Hozzáadjuk apránként a cukrot, lassú tűzön forrásig melegítjük. 10 percig főzzük, időnként megkeverve. A tűzről levéve 30 percig hűlni hagyjuk, hogy zselésedni kezdjen, néha megkeverjük, ha hab képződik a tetején, leszedjük. Tiszta, meleg üvegekbe töltjük, lezárjuk és egy napig hagyjuk hűlni jól betakargatva.

Recept: Dansukker.fi

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr653117088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása