jan
2

Szendvicskrémek

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 5:23 pm

Szilveszterre készülve körülnéztem a neten szendvicskrémeket keresve, sok-sok finom recept van fenn, végül négyet próbáltunk ki. Miki kitartóan aprított, darabolt mindent, amit csak kellett: hagymát, kakukkfüvet, törte mozsárban a koriandert...

Tojáskrém

Hozzávalók: 5 tojás, 1 evőkanál tejföl, 5 dkg vaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál mustár, 1 púpozott mokkáskanál só,1 késhegynyi törött fekete bors.
A megmosott tojásokat keményre főzzük, majd még melegen meghámozzuk és egészen apróra összetörjük. A vajat a tejföllel és a mustárral habosra keverjük, hozzáadjuk a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát. A fűszerekkel tovább ízesítjük, végül a főtt tojást is hozzákeverjük. A krémet jól lehűtjük.
 
Fehérbabos szendvicskrém
 
Hozzávalók: 6 ek olívaolaj, 2 csokor újhagyma, 2 doboz 40 dkg-os fehérbab-konzerv, 1 húsleveskocka, frissen őrölt fekete bors, 2 marék friss kakukkfű, esetleg só
Közepes méretű serpenyőben vagy lábosban az olívaolajon megpárolom a karikákra vágott újhagymát, aztán hozzákeverem a lecsepegtetett babszemeket. Annyi vizet öntök rá, amennyi elfedi a hagymát és a babot és miután belekevertem a szétmorzsolt húsleveskockákat, erős tűzön felforralom. Amikor felforrt, gyengébbre veszem a lángot és kb 5 percen át főzöm. Aztán hozzákeverem az apróra vágott kakukkfüvet és újra növelem a lángot, hogy a hagymás babról elforraljam a főzőlevet. Ha már nem túl forró, átkanalazom az egészet a turmixgépbe, hozzöntök 1 dl olívaolajat és összeturmixolom. Ha szükséges, megsózom.
Májpástétom

Hozzávalók: 6 kicsi májkrémkonzerv, 2 főtt tojás, snidling, tejföl, só, bors
A májkrémekhez keverem a folyós sárgájúra főtt tojást, snidlinget vagy újhagymát vágok bele, sóval, borssal és egy kis tejföllel elkeverem, hogy kenhető legyen.
 
Fűszeres padlizsánkrém

Hozzávalók: 1,5 kg padlizsán, 2-3 gerezd fokhagyma, 20 dkg vöröshagyma, 10 dkg vaj, friss koriander, fűszerpaprika, frissen őrölt bors, só
A padlizsánt megmossuk, majd sütőben 200 fokon puhára sütjük. Ezután kicsit pihentetjük, majd lehúzzuk a héját, és fakéssel püré jellegűre vágjuk. A vajon a finomra vágott hagymát és fokhagymát megpároljuk, majd kihűtjük. Fűszerezzük, majd hozzákeverjük a pürére vágott padlizsánt.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr832554633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása