dec
27

Hókifli

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:18 pm

Két receptet összegyúrva készült el: már félig kész volt a tészta, amikor kiderült, hogy a recept tölteléknek szánja a diót, nem a tésztába, ahogy Miki szereti. Gyorsan kerestünk egy másikat, viszont sajnáltuk kidobni a közben szépen felfutott élesztőt. A végeredmény nagyon finom és omlós, megszületett az új receptünk :-)

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 ek cukor, 2 dkg élesztő, egy csipet só, 8 dkg darált dió, kb 1/2 dl tej, 10 dkg vaníliás porcukor

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a cukrot, sót, élesztőt, diót, tejfölt, egy órát pihentetjük langyos helyen. Kifliket formálunk belőle, előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük. Még forrón a porcukorba forgatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr772536308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása