dec
27

Halászlé

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:32 pm

Hozzávalók: 3 db siika (kb 90 dkg)
2 doboz mirelit seiti filé (fehér húsú halkocka)
5 fej vöröshagyma
2 db paradicsom
2 db csöves paprika
2 evőkanál édesnemes pirospaprika
½ evőkanál csípős pirospaprika

A siika-kat megtisztítjuk (pikkelyeket lekaparjuk), fejét, farkát, uszonyait levágjuk és megmossuk. A halhúst sűrűn beirdaljuk, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, majd hidegre tesszük.
A paradicsomot, paprikát megmossuk, félbevágjuk.A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, majd fazékban kevés olajon megdinszteljük és felöntjük kb. 2 liter vízzel. Beletesszük a halfejeket, farkakat, uszonyokat és a seiti filé kockákat. Hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát, megsózzuk, felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 2 órát főzzük, ez lesz az alaplé.
Kb 1 órás főzés után beletesszük az édesnemes és csípős pirospaprikát.
Az elkészült alaplevet leszűrjük és átpasszírozzuk, ha nincs más, akkor szűrőn keresztül.
Az átpasszírozott lét felforraljuk, beletesszük az eddig félretett halszeleteket és kb. 10 percig főzzük. Már ne keverjük, csak rázogassuk, mert a halhús összetörik.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr102538717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása