dec
26

Citromos-joghurtos sütemény

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 1:50 pm

Hozzávalók: 18 dkg vaj, 22 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 1 narancs reszelt héja, 5 tojás, 1.5 dl joghurt, 31 dkg finomliszt, 2 1/2 kiskanál sütőpor, 1/2 kiskanál szódabikarbóna

Citromszirup: 22 dkg cukor, 1 3/4 dl víz, 1 nagy darab citromhéj, 1 citrom leve, 1 narancs leve

A vajat megolvasztjuk, kikeverjük a cukorral és a citrom- és narancshéjjal, majd a tojások sárgájával, utána belekeverjük a joghurtot. A lisztet összekeverjük a sütőporral és szódabikarbónával, kikeverjük a vajjal. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tésztába. Sütőpapírral kibélelt kerek tortaformában, előmelegített sütőben 18O fokon sütjük kb 5O percig (tűpróbáig).

Közben a sziruphoz a cukrot és a vizet összekeverjük, addig melegítjük, míg a cukor elolvad. Beletesszük a citromhéjat, a citrom- és narancslevet és kis lángon, fedő nélkül hagyjuk forrni 2O percig. A citromhéjat kidobjuk, a szirupot kihűtjük. Ha kisült a torta, 5 percig a formában pihentetjük, majd meglocsoljuk a sziruppal. A karimát csak tálalás előtt vesszük le.

A recept eredetije: Klasszikus torták, ünnepi sütemények, Kulturtrade Kiadó, 1997 (a leírást egyszerűsítettem).

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr792536312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása