dec
25

Szaloncukrok

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 5:21 pm

1. Narancsos-marcipános

Mi kész marcipánt, illetve mandulamasszát használtunk (ez itt nem költői többesszám, Mikivel együtt csináltuk az egészet). Kandírozott helyett reszelt narancshéjat és egy kis narancsaromát, meg keserűmandula-aromát tettünk bele. Összegyúrás után vizes kézzel formáztuk a szaloncukrokat, majd két napot az erkélyen dermesztettük, aztán (vízfürdő felett) felolvasztott csokiba mártottuk őket. Olyan sikere volt, hogy most készül az újabb adag. Sajnos nem tudtunk olyan gyönyörű szabályos alakú szaloncukrokat csinálni, mint a linkelt receptben, de nagyon finomak...

2. Aszalt gyümölcsös-fehércsokis

Miki türelmét dicséri ez a szaloncukor, ő aprította a gyümölcsöket, még a mazsolát is. Aszalt meggyet itt nem lehet kapni, helyette több áfonyát tettünk bele, de attól nagyon szétesik. Egy kis darált mandulával és mézzel fogattuk össze a gyümölcsöket. Ezt is dermesztettük-fagyasztottuk az erkélyen a csokiba mártogatás előtt. A fehércsoki után nem forgattuk mandulába, helyette egy csipet kókuszreszeléket szórtunk rá. Ennek is nagy sikere volt, elkészült az újabb adag (ld fotó), hogy karácsonyra is jusson valami...

3. Kókuszos marcipános

A narancsos-marcipánoshoz hasonlóan készül, de narancs helyett 1 dl kókuszlekvár és kb 10 dkg kókuszreszelék van benne, a bevonata tejcsoki. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr322530562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása