Hozzávalók (6 főre):
15 dkg szalonna, 40 dkg kolbász, 30 dkg tarhonya, 30 dkg vöröshagyma, 1 kg krumpli, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 2 evőkanál pirospaprika, só, 2-3 gerezd fokhagyma
A szalonnát apró kockákra vágjuk és a parázs fölé tett bográcsban félig kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát. Amikor a hagyma majdnem üvegessé válik, beleszórjuk a tarhonyát és állandó kevergetés mellett aranyszínűre pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, belerakjuk a fokhagymát és felengedjük kb. 1-1,5 l vízzel. A meghámozott krumplit felkockázzuk, a paprikát és paradicsomot feldaraboljuk és beletesszük a bográcsba, majd sóval ízesítjük. Lassú tűzön főzzük, figyelve a víz mennyiségét (a tarhonya sok vizet vesz fel) s mikor a krumpli félig megpuhult, a felkarikázott kolbászt is belerakjuk. Időnként keverve, ha szükséges, akkor kis vizet pótolva addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul és a víz elfő.
(Forrás: Receptvarázs - Szabadtűzön, Aquia Könyvkiadó 2004.)