sze
10

Meggyes lepény

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 8:08 pm

Hozzávalók:
20 dkg liszt, 20 dkg vaj, 15 dkg cukor, 4 tojás, 80 dkg kimagvalt meggy + a tetejére 10 dkg cukor (vagy egy 3-5 dl-s üveg magvalt meggy)

A meggyre szórjuk a cukrot majd enyhén kinyomkodjuk a levét (persze ha befőttből készül, akkor nem kell a cukor, csak le kell szűrni a levét). A vajat habosra keverjük a 15 dkg cukor felével és egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A fehérjéket kemény habbá verjük a cukor másik felével és óvatosan a vajhoz keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük (a képen levő 23 x 33 cm-s), a tetejére szórjuk a meggyet és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 percet (tűpróbáig) sütjük. A tepsiben pihentetjük pár percet.

(A recept innen van: Horváth Ilona: Szakácskönyv, Vince Kiadó, 1998)

Ha véletlenül nem lesz kemény a hab, jöhet egy kis sütőpor a lisztbe, ez is úgy készült...

Ez a gyors, egyszerű, mindig biztos siker sütike :-) Ezt az adagot tegnap reggel bevitte Miki az iskolatársaknak és mind egy szálig elfogyott, plusz négyen elkérték a receptjét... Most leírom ugyanezt finnül is, nekik.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr72282546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása