feb
3

Húsvéti tojások

Címkék: lakás | Szerző: marcsi72 | 8:49 pm

 

Ezek a tojások tavaly (2009) készültek egy húsvéti szeánszon :-) (azaz mi, csajok négyen festettünk, a fiúk meg rekreálódtak a kanapén).

Hagyományos magyar mintákat használtunk, a keményre főzött tojásokat magyar tojásfestékkel festettük meg, aztán jött fényezés helyett a díszítés. Egy részükre üvegfesték kontúrozóval rajzoltam a mintákat (ezt pár éve csinálom, jól bevált), a többire pedig ecetbe mártott fogpiszkálóval, ami kimarta a festéket, így fehér vonalakat kaptam. A módszert húsvét előtt tanultam Berettyóújfaluban, a húsvéti játszóházban, ahol én meg Miki voltunk a leglelkesebb gyerekek a tojásfestő asztalnál :-) Érdemes kipróbálni a technikát, könnyű és szórakoztató, csak egy kis türelem kell hozzá.

Egyébként nem kell megijedni, nem fognak megbüdösödni a tojások, a Mikinek adottak közül legalábbis egy sem romlott meg, csak kiszáradt a belseje és összezsugorodott, olyan lett, mint egy Kindertojás.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr141727743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása